Karfiol pörkölt

A karfiol pörkölt egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet érdemes kipróbálni a karfiol szezonban. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Készíthetjük akár hússal is. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.

A karfiol ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a karfiol számos étel kiváló alapanyaga, mely a fagyasztásnak köszönhetően egész évben elérhető.

Egyszerű karfiol pörkölt – recept

Hozzávalók:

A karfiol pörkölt elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A karfiolt szedjük rózsáira és mossuk meg.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  3. A paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
  4. Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk.
  5. Majd a paprikát és a rózsáira szedett karfiolt is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és fűszerpaprikát szórunk rá.
  6. Elkeverjük és kevés vizet hozzáadva, fedő alatt közepes lángon, 13-15 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  7. A végén a levéből kiveszünk és a tejföllel elkeverjük, majd visszaöntjük a karfiolos ragura és azzal is összekeverjük.
  8. Még egyet rottyantunk rajta és már készen is van.

Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Karfiolpörkölt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Karfiol

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom