Karfiolkrém

A karfiolkrém remek szendvicskrém lehet a nyári, őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. Annál is inkább, mivel a karfiol rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban bármikor egész évben készíthetjük, hiszen a karfiol remekül le is fagyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely akár tésztákhoz is kiváló választás. Számos módon variálható, fűszerezhető.Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni! 

Egyszerű karfiolkrém recept

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evĹ‘kanál majonĂ©z
  • 1-2 evĹ‘kanál tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kávĂ©skanál mustár
  • petrezselyem – Ă­zlĂ©s szerint (elhagyhatĂł)
  • sĂł – Ă­zlĂ©s szerint
  • bors – Ă­zlĂ©s szerint

A karfiolkrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük vízbe, hogy a szennyeződések kiázzanak belőle.
  2. Folyó víznél is mossuk le és hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  3. Aztán enyhén sós vízben főzzük puhára.
  4. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  5. Addig a hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. Az előbbit vágjuk apró darabokra, az utóbbit zúzzuk össze fokhagymanyomón.
  6. Majd a majonézt keverjük össze a mustárral, tejföllel, olajjal és a fűszerekkel.
  7. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és z összevagdosott vöröshagymát is.
  8. Ezeket keverjük el a krémben.
  9. Majd a lehűlt karfiolt nyomkodjuk össze villával vagy pépesítsük össze botmixerrel.
  10. Adjuk a fűszeres krémhez.
  11. Friss petrezselyemzöldet, esetleg bazsalikomot is adhatunk hozzá.
  12. Alaposan keverjĂĽk ki Ă©s tegyĂĽk hűtĹ‘szekrĂ©nybe egy fĂ©l Ăłrára, hogy összeĂ©rjenek az Ă­zek.  

Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatunk mellé akár serpenyőben szárazon megpirított sütőtök magokat is. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. De tésztákhoz, sültekhez is remek választás. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Karfiol

Vissza a kategĂłria cikkeihez