Tartalomjegyzék
A karfiolkrém remek szendvicskrém lehet a nyári, őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. Annál is inkább, mivel a karfiol rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban bármikor egész évben készíthetjük, hiszen a karfiol remekül le is fagyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely akár tésztákhoz is kiváló választás. Számos módon variálható, fűszerezhető.Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!
Egyszerű karfiolkrém recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál majonéz
- 1-2 evőkanál tejföl
- 0,5 dl olaj
- 1 kávéskanál mustár
- petrezselyem – ízlés szerint (elhagyható)
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A karfiolkrém elkészítése lépésről – lépésre:
- A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük vízbe, hogy a szennyeződések kiázzanak belőle.
- Folyó víznél is mossuk le és hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
- Aztán enyhén sós vízben főzzük puhára.
- Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
- Addig a hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. Az előbbit vágjuk apró darabokra, az utóbbit zúzzuk össze fokhagymanyomón.
- Majd a majonézt keverjük össze a mustárral, tejföllel, olajjal és a fűszerekkel.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és z összevagdosott vöröshagymát is.
- Ezeket keverjük el a krémben.
- Majd a lehűlt karfiolt nyomkodjuk össze villával vagy pépesítsük össze botmixerrel.
- Adjuk a fűszeres krémhez.
- Friss petrezselyemzöldet, esetleg bazsalikomot is adhatunk hozzá.
- Alaposan keverjük ki és tegyük hűtőszekrénybe egy fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatunk mellé akár serpenyőben szárazon megpirított sütőtök magokat is. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. De tésztákhoz, sültekhez is remek választás. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Karfiol
Vissza a kategória cikkeihez