A karfiolkrĂ©m remek szendvicskrĂ©m lehet a nyári, Ĺ‘szi idĹ‘szakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrĂ©mek variáciĂłkat. Annál is inkább, mivel a karfiol rendkĂvĂĽl egĂ©szsĂ©ges, magas vitamin- Ă©s ásványianyag tartalma rendkĂvĂĽl jĂłtĂ©konyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban bármikor egĂ©sz Ă©vben kĂ©szĂthetjĂĽk, hiszen a karfiol remekĂĽl le is fagyaszthatĂł. Egyszerűen, gyorsan elkĂ©szĂthetĹ‘ fűszeres szendvicskrĂ©m, mely akár tĂ©sztákhoz is kiválĂł választás. Számos mĂłdon variálhatĂł, fűszerezhetĹ‘.Érdemes kiprĂłbálni, nem fogunk csalĂłdni!Â
Egyszerű karfiolkrém recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál majonéz
- 1-2 evőkanál tejföl
- 0,5 dl olaj
- 1 kávéskanál mustár
- petrezselyem – ĂzlĂ©s szerint (elhagyhatĂł)
- sĂł – ĂzlĂ©s szerint
- bors – ĂzlĂ©s szerint
A karfiolkrĂ©m elkĂ©szĂtĂ©se lĂ©pĂ©srĹ‘l – lĂ©pĂ©sre:
- A karfiolt szedjĂĽk rĂłzsáira, majd tegyĂĽk vĂzbe, hogy a szennyezĹ‘dĂ©sek kiázzanak belĹ‘le.
- FolyĂł vĂznĂ©l is mossuk le Ă©s hagyjuk egy szűrĹ‘ben lecsöpögni.
- Aztán enyhĂ©n sĂłs vĂzben fĹ‘zzĂĽk puhára.
- Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
- Addig a hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. Az előbbit vágjuk apró darabokra, az utóbbit zúzzuk össze fokhagymanyomón.
- Majd a majonézt keverjük össze a mustárral, tejföllel, olajjal és a fűszerekkel.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és z összevagdosott vöröshagymát is.
- Ezeket keverjük el a krémben.
- Majd a lehűlt karfiolt nyomkodjuk össze villával vagy pĂ©pesĂtsĂĽk össze botmixerrel.
- Adjuk a fűszeres krémhez.
- Friss petrezselyemzöldet, esetleg bazsalikomot is adhatunk hozzá.
- Alaposan keverjĂĽk ki Ă©s tegyĂĽk hűtĹ‘szekrĂ©nybe egy fĂ©l Ăłrára, hogy összeĂ©rjenek az Ăzek.
DĂszĂthetjĂĽk friss petrezselyemzölddel. KĂnálhatunk mellĂ© akár serpenyĹ‘ben szárazon megpirĂtott sĂĽtĹ‘tök magokat is. Friss bagettal vagy meleg pirĂtĂłssal is kiválĂł. De tĂ©sztákhoz, sĂĽltekhez is remek választás. JĂł Ă©tvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Karfiol
Vissza a kategĂłria cikkeihez