Karfiolos rántotta

A karfiolos rántotta egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet legalább néha érdemes elkészíteni a változatosság jegyében. Számos módon variálható és gazdagítható, igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Készülhet villásreggelinek, de akár könnyű vacsorának is. A karfiol kalória tartalma pedig kifejezetten alacsony, így remek kiegészítője lehet akár fogyókúrás étrendeknek is. A karfiol ugyanis magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

Egyszerű karfiolos rántotta – recept

Hozzávalók (1-2 főre):

  • 1/2 fej karfiol
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 ek napraforgó olaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • petrezselyem, snidling, bazsalikom – ízlés szerint (elhagyható)

A karfiolos rántotta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az újhagymát megmossuk és vékony karikákra vágjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, leszűrjük.
  3. Majd egy edénybe enyhén sós vizet forralunk és a karfiol rózsákat beletesszük.
  4. Újra forrástól számítva 3-4 percig hagyjuk a vízben, majd szűrőlapáttal jeges vízbe szedjük.
  5. Hagyjuk kihűlni benne és szűrőben lecsepegtetjük.
  6. Aztán kisebb darabokra vagdossuk.
  7. Közben a tojásokat egy tálba felütjük és felverjük.
  8. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett karfiol darabokat és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, zöldfűszerekkel.
  9. Majd fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk.
  10. Aztán a felvert tojásokat ráöntjük a hagymás karfiolra és óvatosan kevergetve néhány perc alatt egyenletesen átsütjük.

Akár frissen reszelt füstölt sajtot is szórhatunk a tetejére. Még melegen tálaljuk. Friss zöldségekkel, frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Akár kolbász vagy virsli karikákkal, sonkával, füstölt tarjával tovább gazdagítható. Vöröshagymát is rakhatunk bele újhagyma helyett/mellett, ahány ház annyi szokás. Érdemes többféleképpen is próbálgatni, meg sem lehet unni. Jó étvágyat hozzá!

Rántotta kisokos:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Karfiol

Vissza a kategória cikkeihez