Tejfölös karfiol leves

A karfiol leves számos módon készíthető egyik változat ezek közül a tejfölös karfiol leves. De készíthetjük krémlevesként vagy vegyes zöldséglevesként is. Bár a karfiolos ételek közül a legismertebbel, legnépszerűbbek talán a rakott és a rántott karfiol. De ezeken kívül is számos egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételt varázsolhatunk belőle, érdemes kísérletezni. Ráadásul a karfiol számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és sok rostot is tartalmaz. Érdemes felvenni a mindennapi étkezéseink sorába. Annál is inkább, mivel remekül fagyasztható, így egész évben hozzájuthatunk. Ennek a levesnek is alapja lehet a friss és a fagyasztott karfiol is egyaránt. Könnyen, gyorsan elkészíthető, számos módon variálható, gazdagítható.

Tejfölös karfiol leves recept

Hozzávalók:

Az egyszerű tejfölös karfiol leves elkészítési lépései:

  1. Először a karfiolt rózsáira kell szedni és vízben hagyni ázni, hogy az esetleges szennyeződések, bogarak kiázzanak belőle.
  2. Majd folyó víznél is öblítsük át és szűrjük le.
  3. Közben a zöldségeket és a vöröshagymát pucoljuk meg.
  4. A zöldségeket pucoljuk meg, karikázzuk fel, a hagymát vagdossuk apró kockákra.
  5. Az olajat vagy zsírt hevítsük fel, pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a megpucolt, összezúzott fokhagymát is.
  6. Pár percig pirítsuk együtt, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával.
  7. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, a karfiolrózsákat is és felengedjük a zöldséglével vagy vízzel.
  8. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és fedő alatt puhára főzzük.
  9. Mielőtt teljesen elkészül adjuk hozzá az apróra vagdosott petrezselyemzöldet is.
  10. Közben a lisztet kevés zöldséglével csomómentesre keverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk és ezzel sűrítjük be a levest.
  11. Ha szükséges fűszerezzük után.

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Karfiol

Vissza a kategória cikkeihez